Музика в условията на карантина

Вирус ли е, чудо ли е, но ето, че България е в извънредно положение от 13-ти март 2020 г. Вече 2 месеца пазим къщите си, стараем се да не излизаме и да спазваме всички указания на правителството и здравните власти. И междувременно, ние от студио Лили Мюзик,  солфежираме, свирим и пеем!

Снимка за статията

В тези дни на изпитание и на социална изолация, затворени по домовете си, започнахме да работим, учим, живеем… Оказа се, че имаме повече време – и за книга, и за уроци, и за сърфиране, и за готвене, и за подреждане, и за изкуство, и за общуване помежду си… Но, трудно е на:

  • най-малките – изискват непрестанни обгрижвания, игри с мама и тати, кака и батко…
  • по-големите малчугани – не всичко умеят да правят сами, често забравят, че имат час в училище…
  • тинейджърите – не могат да се видят с приятелите, да прегърнат първата си любов…
  • родителите – някои са без работа, други се страхуват дали ще се приберат здрави, трети – трябва да се грижат и за деца, и за родители…

Трудно ни е и на нас от студио Лили Мюзик, но любовта към музиката преборва всички несгоди! Е, липсват ни личните контакти, но се научихме на самоконтрол и на музициране онлайн, намерихме повече време за свирене и пеене, пък и по-често се виждаме и чуваме един с друг! Представям на Вашето внимание някои наши видеа. Приятно гледане и слушане! И ДО НОВИ СРЕЩИ В КОНЦЕРТНИ ЗАЛИ И КЛУБОВЕ.

 

 

#stayathome

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *