Музикална теория

music_theory

Обучението обхваща:

 • Солфеж основна практическа дисциплина за развитието на музикалния слух. Съдържанието й е насочено към натрупване на музикалнослухови представи и усъвършенстване на музикално мисловните процеси. Съдържа интонационни упражнения; слухов анализ; нотиране на различни ключове; четене prima vista и записване на диктовки, по зададен тон “ла”; определяне и построяване на акорди; познаване на разновидностите на мажора, минора, старинни ладове – построяване и изпяване по зададен основен тон; транспозиция.
 • Теория на музикалните елементи – основен теоретикопрактически курс, даващ знания и умения за установените в практиката закономерности и средства на музикалната изразност като тонове, интервали, ладове, тоналности, акорди, ритъм, темпо, динамика и т.н.

3 thoughts on “Музикална теория

 1. Здравейте,
  интересувам се от уроци по Музикална теория. Моля, за цени(за индивидуално обучение), график и място на провеждане.

 2. Здравейте, Лили!
  Отворих Вашия сайт случайно. Зарадвах се и ме привлече колко отдадена на музиката и преподаването изглеждате. :) Да си преподавател е изключително призвание.
  По образование съм моделиер конструктор на дрехи, но често ми се струва, че по душа съм музикант. Голямо изказване, но в един момент осъзнах, че в Университета прекарвам повече време слушайки репетициите на музикалния факултет, отколкото в своя собствен. Особено ме привличаха класическата музика и джазът. Напоследък ме увличат повече барокът и минимализмът.
  Без да имам твърде големи очаквания от себе си, бих искала да намеря някаква изява в музиката, подходяща за 30 годишна жена, за да бъде удовлетворен този глад. Ще се радвам, ако можете да ми помогнете.
  Благодаря!
  Поздрави,
  Йоана

  • Привет, Йоана!
   Благодаря Ви за хубавите думи!
   Ще се радвам да се видим и споделим малко музика!
   Ползвам се от случая да Ви поканя на Коледния концерт – 16-ти декември, 14,30 ч., Студио 5, НДК.
   С поздрав, Лили Ватева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *